Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για γεύμα με σπανάκι (γιαούρτι);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πλένουμε καθαρά το σπανάκι που μουλιάσαμε σε ξυδόνερο και το ψιλοκόβουμε για φαγητό (μην το ψιλοκόψουμε πολύ), ξανατρέξουμε νερό και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Παίρνουμε το ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε καλά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που κόβουμε μικρότερα από το φαγητό και το τσιγαρίζουμε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μας και τον ανακατεύουμε μία-δυο φορές, μετά προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το τσιγαρίζουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (χρησιμοποιήσαμε 1 κουταλάκι του γλυκού για το μέρος του κρεμμυδιού), νιφάδες πιπεριού, αλάτι και το σπασμένο ρύζι που πλύναμε και στραγγίσαμε και τα υπόλοιπα 2 ποτήρια τσαγιού νερό χρησιμοποιήσαμε ενώ τηγανίζουμε λίγο από αυτό με πελτέ ντομάτας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας χωρίς να το ανακατεύουμε (Ας χρησιμοποιήσουμε χαμηλή φωτιά σε όλες τις διαδικασίες)
  5. Μετά από 10 λεπτά το ανακατεύουμε λίγο και ξανακλείνουμε το καπάκι, ο μέσος χρόνος ψησίματος είναι 20-30 λεπτά, ας το ελέγξουμε πάντως, αν το νερό είναι πολύ χαμηλό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα χλιαρό νερό.
  6. Αφού ψηθεί το φαγητό μας, προσθέτουμε γιαούρτι στο φαγητό που παίρνουμε στο πιάτο είτε από πάνω είτε δίπλα.

Σημείωση: Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα του μπαχαρικού και του αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή όρεξη.

Συνταγή σπανακιού (γιαούρτι) με φωτογραφία

Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)
Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)
Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)
Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)
Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)
Γεύμα σπανάκι (γιαούρτι)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button